2011

Julemotionsturen fra Familiehøjskolen i Skærbæk 2. juledag 2011

Julemotionsturen blev atter en succes for Fodslaw Herning. Vejret var det bedst tænkelige 9 graders varme – højt efter årstiden. Det fik 235 børn og voksne til at bruge 2. juledag til en motionstur på 5 eller 10 km. fra Familiehøjskolen i Skærbæk. På halvvejen var der hygge i Spejderhytten i Kideris. Det var dejligt at se så mange glade mennesker, for en stor part af dem er det blevet en tradition. Børnene fik både medaljer og diplomer med hjem. Alle udtrykte stor tilfredshed turen. Medaljen i år var et motiv fra H.C. Andersens eventyr ”Springfyrene” tegnet af Bjarke Behr. Tak og godt nytår til alle 

Formiddagstur fra Markedspladsen tirsdag 13. december 2011

Vi var 12 m/k, som deltog i årets sidste formiddags tur på denne triste dag med regn og blæst. Stierne i mosen var plørede efter den megen regn de sidste dage, men det tog alle med godt humør, for vi var jo klædt på til vejret. Efter turen på ca. 5 km. ønskede vi hinanden glædelig jul og på gensyn i 2012. Turleder, referat og foto Esther.

Husk julemotion fra Familiehøjskolen 2. juledag

Julemærkemarch fra Vestervangskolen søndag 4. december 2011

105 børn og voksne gik for den gode sag, som støtter de 4 julemærkehjem. Når man tager vejret i betragtning, som bød på regn, heftige haglbyger og endda et par tordenskrald, var det en fin tilslutning. Herningholm spejderne kom igen i år med et stort hold. Efter turen var der mulighed for at købe gløgg og æbleskiver i kantinen. Det benyttede en del sig af. Tak til Lone og Karsten, som tog den hårde og våde tørn med opsætning og nedtagning af ruterne. Referat Esther

Formiddagstur i Løvbakkerne tirsdag 29. november 2011

14 friske m/k mødte op til Johns tur. 4 havde endda taget turen derud på cykel. Vejret var ikke det bedste, overskyet, diset og lidt ruskregn, men vi fik en god tur i den, efter årstiden, nøgne løvskov med et tykt lag visne blade på stierne. Tak til John for en god tur. Referat og foto Esther.

Motions/vandretur fra Familiehøjskolen i Skærbæk lør. 19. november 2011

Vi var 10 m/k, som prøvegik 10 km ruten til julemotionturen – flere af os havde aldrig gået ruten før på grund af opgaver 2. juledag. Det var en god tur i et smukt område ved Rind å. Pausen holdt vi ved Spejderhytten – i dag udendørs og med kaffe og kage. Vejret var rigtig godt, vindstille og 10 gr. huer og handsker lod vi blive i tasken. Bestyrelsen førte turen og den blev ca.12 km. Alle havde nydt den. Referat og foto Esther.

Formiddagstur fra Rind kirke tirsdag 15. november 2012

I Karnis tur på ca. 5 km deltog 14 m/k. Ruten var meget varieret og foregik i området nord for kirken. Alle nød turen. Vejret var fint efter årstiden, stille og køligt. Tak for en god tur, Karni. Referat og foto Esther

Novembertur fra Ejstrupholm søndag 13. november 2011

En tåget dag, men Karni, Winnie og jeg fik en dejlig travetur på 10 km, mens familien Behr gik 18 km. Fodslaw Brande stod for turen – der var i alt 6 ruter at vælge imellem. Om der var flere fra Herning vides ikke? Trods  frost om natten, var det ikke koldt. Vi nød turen. Referat og foto Esther

Formiddagstur fra Bauhaus på Silkeborgvej tirsdag 1. november 2011

14 m/k deltog i Karnis tur. Fint vejr og en skøn tur i et flot naturområde. Tak til Jytte for oplysninger.

Motions/vandretur fra Sinding skole lørdag 29. oktober 2011

15 m/k deltog i Anna Grethes tur på 10 km i det smukke område i Sinding. Tak til John for oplysninger og fotos til vandrebogen.

Motions/vandretur i Jyndevad plantage lørdag 22. oktober 2011

18 m/k deltog i Johns tur på ca. 9 km. Flot efterårsvejr med solskin. Alle roste turen. Tak til John for oplysninger og fotos til vandrebogen.

Formiddagstur fra Hammerum Hallen tirsdag 18. oktober 2011

9 m/k deltog i turen ad de mange stier i det grønne område ved Hammerum. Regnen silede ned, men bevæbnet med paraplyer, iført regntøj og gummistøvler blev det en rigtig dejlig tur alligevel. Ruten var på 5 km. og ført af Anna og Ole. I øvrigt deres første tur og det klarede de til ug. Tak for turen. Vi glæder os til næste gang. Referat og foto Esther.

Motions/vandretur fra Hammerums skoles p-plads lørdag 15. oktober 2011

12 m/k deltog i turen i Hammerum og Gjellerup området. Solen skinnede fra en skyfri himmel. Pausen blev holdt på en solrig plads med bord og bænk i Gjellerup, her blev vi budt på kaffe/te og hjemmebagt kage uhm! uhm! Vi bliver forkælet af turlederne. Denne gang af Karni, som også havde lavet en varieret tur på ca. 8 km. Endnu engang afviklet i godt vejr uden regn og blæst. Tak for kaffe/kage og en god tur. Referat og foto Esther.

Motions/vandretur fra Præstbjerg Naturcenter lørdag 8. oktober 2011

Der var 12 personer med på turen fra centret i Præstbjerg ført af Jens Kr. med Bodil og Bodil som bagtrop. En rigtig dejlig tur i det skønneste kuperede terræn, som vi alle havde tid til at nyde. Vejret var, ligesom ruten, perfekt, blæsende, men tør og virkelig timet, for da vi var nået til slutningen af turen, åbnede himlens sluser sig med et par gevaldige haglbyger. Rasten blev holdt efter, at de 10 km var gået, her blev vi budt på forsk. sodavand og øl. Efter lidt hyggesnak takkede vi for turen og begav os hjemad. Referat Jytte.

Formiddagstur fra Holmparken tirsdag 4. oktober 2011

15 m/k deltog i dagens tur på ca. 5 km. Den foregik i den nordøstlige bydel på asfalterede veje og stier med undtagelse af et smut ind på Hjertestien. Vejret var friskt, blæsende og lidt køligt, at det er efterår kan ses på de nedfaldne blade og træernes flotte kulør. Vi fik en god gang motion for både krop og sjæl. Turleder, referat og foto: Esther

Motions/vandretur i Haunstrup Brunkulslejer lørdag 1. oktober 2011

På en flot sensommerdag med varmerekord for oktober mødtes 13 m/k på Tothøjvej til en dejlig tur i brunkulsområdet, flottere natur findes ikke. Turen blev ført af Winnie og var på 9 km. Pausen blev holdt lidt tidligt, idet Winnie havde ændret lidt på ruten imod sin vilje. Den blev så til gengæld længere efter pausen. Der var kaffe og lækkert hjemmebag til alle, som vi nød med største velbehag. På resten af ruten var der visse steder så stejle stigninger, at formanden måtte ha´ et skub bagi for at klare dem. En vellykket tur med 3 nye deltagere. Håber de havde en god oplevelse. Tak for kaffe, kage og en god tur til Winnie. Referat og foto Esther.

 Aftentur i Arnborg med Fodslaw Brande tirsdag 27. september 2011

Fodslaw Herning var denne aften inviteret ”Ud og se måske høre krondyr” af Fodslaw Brande. Turen gik fra Arnborgvej 77. Magda, Helga, Kaj, Winnie og Jytte deltog sammen med 8 fra Brande og et par fra Nordjylland. Det var mørkt inden vi nåede ud i skoven. Vi så ingen dyr, men vi hørte ”Krondyrbrøl”. Jørgen Kvist førte turen og efter turen var der ta´selv kaffebord i Familien Kvist´s garage med hjemmebag, boller og flødekager!!! MUMS! Referat Jytte

Hjælperudflugt lørdag 24. september 2001

Kl. 7.30 var 20 friske hjælpere klar til en tur ud i det danske land. Turen skulle gå til Kalø Slotsruin, hvor der var rundstykker, brød og kaffe. Sikke et morgenbord.

På vejen derud kørte vi igennem en del tågebanker med sigtbarhed ned til 50 meter. Da vi ankom til p-pladsen ved ruinen tittede solen frem, dejligt. 

Efter en skøn pause gik turen videre til en rundvisning på Fregatten Jylland. En “gammel” søulk fortalte anekdoter om kongeskibet. Det var meget spændende at høre om. En enkelt hjælper mindedes dagene, hvor han for mange år siden var på “lejrskole” på fregatten.

Dengang var begge dæk fyldt med køjer – en stor oplevelse for de mange drenge. Da vi havde fået sidste mand ud af elevatoren gik turen videre tilbyens ældste restaurent “mellem jyder”, hvor vi indtog en skøn frokostbuffet, selvom alle blev godt mætte, var der enkelte, der godt kunne have plads til en Ebeltoft vaffel. Der blev også lige tid til en lille shoppetur i byen, før turen igen gik hjem til Herning. Tak til kasserer Bent for en dejlig og veltilrettelagt tur. Referat Lone og foto Esther.

img1.jpg

Formiddagstur fra Knudmosebjerget tirsdag 20. september 2011.

14 m/k deltog i Helga og Kajs tur i Knudmosen. Dejligt vejr. Enkelte stier var lidt fugtige af den megen regn, men det kunne ikke ødelægge, hverken humøret eller turen på ca. 5 km. Tak til jer for en god tur. Referat og foto Esther

Motions/vandretur i Lemvig lørdag 17. september 2011

Jette og Henrik havde (for jeg ved ikke hvilken gang) inviteret sine venner fra Fodslaw Herning på en travetur i Lemvig. Udgangspunktet var Produktionsskolen på havnen. Ester, Ole, Anna og Esther tog imod tilbuddet og fik en god og ”strålende” eftermiddag, som var værd at køre efter – også denne gang havde Jette fundet en ny varieret rute til os på ca. 8 km. Selv i regnvejr er Lemvig et spændende sted for en travetur. På de stejle stigninger fik vi pulsen op og de mange regnbyger gjorde, at vi blev lidt våde, så det var dejligt, at Jette og Henrik bød på kaffe med hjemmebag på skolen efter turen. Uhm! Uhm! Tak til jer begge for en hyggelig eftermiddag i Lemvig. Referat og foto Esther

Motions/vandretur lørdag 10. september 2011 i Skov Olesens plantage.

11 m/k deltog i turen på 9 km fra Fastrupvej nr 26. Vejret var godt og alle nød turen i Skov Olesens plantage, som blev ført af Henny, idet både Bent H. og Esther var forhindret. Flere af deltagerne havde aldrig gået turen før. Pausen blev som sædvanlig holdt i jagthytten. Kaffen og småkagerne stod Eva for. Tak til jer begge også til Jytte for indsatsen. Foto Eva og referat Esther

Formiddagstur fra Snejbjerg Hallen tirsdag 6. september 2011

11 m/k deltog i rundturen i området over motortrafikvejen ad gangstien ud imod Studsgård og tilbage. Det var en rigtig god gang motion på knap 5 km ført af Jørgen. En regnbyge undgik vi ikke hen på slutningen af ruten. Jørgen uddelte chokolade inden start (lidt valgpropaganda) men pyt chokoladen smagte godt. Alle nød turen og tak til Jørgen. Foto og referat Esther.

Motions/vandretur i Gindeskov Krat tirsdag aften 30. august 2011

14 m/k mødtes på Markedspladsen for at køre samlet til Gindeskov Krat. Her indledte John, som stod for turen, med at fortælle lidt om området. Stedet er privat eget og har fine afmærkede ruter. (brochure findes på stedet og på biblioteket) Solen strålede og alle nød traveturen på ca. 6 km. Inden mørket faldt på blev der tid til hygge på p-pladsen med lidt at drikke + slik inden hjemturen. Tak til John for en god tur. Referat og foto Esther

Formiddagstur i ”De unges plantage” tirsdag 23. august 2011

Med  Karni, som turleder fra Gudumkjærvej 15, blev det en virkelig dejlig varm og solrig tur på knap 6 km. Selvom Karni ikke mente, at det var nemt, at lave en rute derude, lykkedes det nu meget godt. Stigninger slap vi for, men stierne var til gengæld en udfordring flere steder. Vi holdt en skøn rast, hvor Fodslaw gav lidt at drikke, og Karni uddelte chokolader!! Vel tilbage bød Anna og Ole på lidt hjemmebrygget ” Snaps”. Synd, at KUN  6 personer deltog ( 5 “gamle” og een ny) Tak til Karni for en go´tur. Referat Jytte.

Kræftens bekæmpelses ”Danmarksvandring” fra p-pladsen ved Sdr. anlæg tirsdag 16. august 2011

Det var overskyet, men fint vejr til vandringen til fordel for det gode formål. Den foregik atter i Knudmosen. 48 m/k deltog, heraf var en del unge mennesker. Der var 2 ruter at vælge imellem og deltagerne fordelte sig ligeligt på begge ruter. Stierne var fine – kun et par steder måtte ruterne kortes på grund af pløre. Der var gratis gulerødder til alle og efter turen kunne der købes lidt at drikke. Fodslaw Hernings andel i vandringen var at klare opsætning og nedtagning af ruterne, som vi fik tak for. Takken sender jeg straks videre til Jens Kr. som tog det store slæb den aften. Referat og foto Esther

Formiddagstur fra FDF Grunden på Tavlundvej tirsdag 9. august 2011

7 m/k var med på efterårets første formiddagstur, som foregik i Rind plantage. Kraftige regnbyger de sidste mange dage gjorde stierne lidt plørede, og vi undgik heller ikke en byge af og til i dag. Turen blev lidt kort kun på 4 km. Efter turen hyggede vi os under tag ved FDF grunden med gulerødder og lidt at drikke inden turen gik til Herning igen. Turleder, foto og referat Esther

Aktiv sommer fra Familiehøjskolen i Skærbæk torsdag 4. august 2011

Så er efterårssæsonen i gang, og som de foregående år startede vi med Aktiv sommer for skolebørn. Vejret tegnede ikke godt. Efter en del regn om eftermiddagen, var der mange skyer på himlen, som kunne tyde på mere regn. Det var nok grunden til at kun 10 voksne og 2 børn deltog – 7 børn var tilmeldt på forhånd – 4 havde meldt afbud, og 1 mødte ikke op. Begge ruter foregik i Rind plantage. Esther førte 4 km ruten og 8 km ruten blev i Johns fravær ført af Ester. Tak til dig, Ester, fordi du tog over. Efter turen var der diplomer, gulerødder og lidt at drikke til børnene samt kaffe til de voksne. Alle havde nydt turen på en tilpas lun aften uden regn. Referat og foto Esther.

Grillaften på Ålholmvej torsdag 16. juni 2011

Igen i år blev det en hyggelig aften på Ålholmvej hos Anna Grethe og Ove på trods af vejret. Regnen fossede ned, så den obligatoriske gåtur måtte droppes, men heldigvis var det tørt og lunt i garagen. Her var der dækket op til 21 m/k. Anna Grethe og Bodil havde i forvejen tilberedt og anrettet lækre salater samt andet tilbehør – og til grillen var der bøffer, kyllingefilet og pølser. Dertil kunne nydes rødvin, øl og vand. Aftenen sluttede med en kop kaffe/te med hjemmebag. Alle hyggede sig – det kunne høres på den livlige snak, så kl. blev 23.00 inden de sidste forlod stedet. Tusind tak for husly m.m,  til Ove og Anna Grethe. Referat og foto Esther.

Fodslaw Herning  ønsker alle en god sommer – vi holder ferie hele juli måned, men får I/du lyst til en vandretur så kik i vandrekalenderen – der er masse af tilbud.

Hampen sø vandring onsdag 15. juni 2011

Vi var 5 fra Fodslaw Herning, som deltog i Fodslaw Brandes søvandring ved Hampen sø og Tors sø. Vejret var pragtfuldt – det samme var ruten på ca. 12 km og kaffen med kage som punktum. Ros til Brande for turen og den fine afmærkning. Referat og foto Esther

Formiddagstur fra Ålykke kolonihavers p-plads tirsdag 14. juni 2011

I vores sidste tur inden ferien deltog kun 7 m/k, men de fik en dejlig gåtur i området ved Fuglsang sø. Kaj førte turen på ca. 5 km. Efter turen blev vi budt på frokost/kaffe i Helga og Kaj´s kolonihavehus. Det var rigtig hyggeligt. Tak til jer begge for turen. Referat og foto Esther. På gensyn efter ferien

Velgørenhedvandringen fra Elia onsdag 8. juni 2011

Regnen stod ned i stride strømme. Det er godt med regn for det manglede vi, men det måtte nu godt have ventet til dagen efter. Det forhindrede dog ikke Fodslaw Herning i at gå for de alzheimerramte. 12 valgte at komme – flot, vejret taget i betragtning. Af de 12 valgte 2 at køre hjem efter at have løst billet. De resterende 10 m/k gik 6 km i den silende regn og nød kaffen med kage bagefter stående under paraplyerne. For kaffe m/ kage blev der indsamlet et pænt beløb, som går ubeskåret til Alzheimerforeningen. Vandringen var arrangeret i samarbejde med Dansk Motions Forbund. Turen blev ført af Ester uden h. Referat og foto Esther

Formiddagstur fra Clasonsborg (Skarrildhus) tirsdag 31 maj 2011

13 m/k mødte op på Markedspladsen, herfra kørte vi samlet til Clasonsborg. Det var lidt skyet og vi undgik heller ikke en regnbyge på vejen derud, men resten af formiddagen var det lunt og tørt. Vi startede med en tur i Parken, inden vi fortsatte ud i det tilhørende skovområde. Efter turen nød vi vore medbragte håndmadder/kaffe m.m i parken og samværet med hinanden. Inden hjemturen gik vi en ekstra tur i den skønne park, hvor vi nød at se på den brusende å omgivet af blomstrende rondondendroner i et kuperet terræn – og de smukke bygninger. Der var stor tilfredshed med ruten, som var på 6 km og ført af Esther. Referat og foto Esther

Knudmosevandring fra Herning Billedskole tirsdag 24. maj 2011

52 m/k fra nær og fjern løste startkort til vores 7. Knudmosevandring. Lidt skuffende tilslutning, men de, der deltog, kom med et godt humør og tog sig tid til lidt hygge på Billedskolen bagefter. Vejret var perfekt til vandring, selvom det blæste en del. Vi fik stor ros for de meget varierede ruter, som alle bl.a. gik igennem Sdr. anlæg med de smukke rodendendroner, som i dagens anledning stod i fuldt flor. Årets majmotionist blev Birgit Kristensen, som fik et fad med påskriften ”Årets Majmotionist 2011”. Tak til jer der deltog i vandringen – til hjælperne Jens Kr., Bodil, Jytte og John og til Lisbet for lån af Billedskolen – uden jer havde vi i bestyrelsen ikke klaret det. Referat Esther og foto Ole.

Majmotion fra Lundgårdskolen tirsdag 17. maj 2011

Til den sidste af 4 majmotionsaftener startede 32 m/k fra Lundgårdskolen, heraf gik lagt hovedparten 10 km ruten. Begge ruter var lidt længere, end de lovede, så der var lidt bonus til alle den sidste aften. Det blæste meget og vinden var kølig, men heldigvis ingen regn. Der var stor tilfredshed med ruterne. Heller ikke denne gang kunne vi stole blindt på afmærkning, som visse steder var fjernet eller revet ned af blæsten. Tak til Jørgen for hjælpen til ruteopsætningen, og til John og H.C. for nedtagning. Nu glæder vi os til Knudmosevandringen næste tirsdag d. 24. maj – start fra Herning Billedeskole på Knudsvej kl. 19.00 og frem til 19.30. Håber, at se rigtig mange. Husk der er lodtrækning til Årets Majmotionist inden start. Referat og foto: Esther.

Majmotion fra SuperBrugsen i Sunds torsdag 12. maj 2011

Der var 42 m/k der startede på ruterne fra SuperBrugsen i Sunds. Vejret var perfekt til en travetur. Én var så uheldig at falde, så hun måtte hentes ude på ruten, heldigvis var hun i stand til selv at køre hjem. Ikke alle var tilfredse med ændringen af 10 km ruten ud af Røjenvej til Sunds kommuneplantage, så det er en ommer. Derimod blev det godt modtaget at ruten denne gang gik modsat omkring søen. Alt i alt en godaften, hvor der også blev tid til en snak og et hvil efter turen, som det ses på fotoet. På gensyn på tirsdag  fra Lundgårdskolen. Hvis du har gået alle fire gange, så husk at aflevere kortet med navn og adresse, så deltager du i lodtrækningen om at blive ”Årets majmotionist”. Lodtrækning finder sted ved Knudmosevandringen tirsdag d. 24. maj. Referat og foto Esther.

Majmotion fra Lind skole mandag 9. maj 2011

En lun, blæsende, solrig forårsaften startede et barn og 45 voksne majmotion i Lind og Rind plantage. Det kunne være svært at finde rundt i plantagen – især når pile og bånd bliver fjernet eller har ændret retning. Flere af deltagerne blev ledt på afveje og fik en længere tur end beregnet. Et par krævene ruter  – også for dem, som satte ruterne og klarede nedtagning. Alle fandt dog hjem. Tak for I kom og på gensyn i Sunds på torsdag . Referat og foto Esther

Majmotion fra Løvbakkerne  tirsdag 3. maj 2011

Der var tegn på regn over Herning. Kl. 13.30 kom der lidt og senere en heftig byge med torden – og det var så det. Det var mest Karni, at det gik ud over, for hun klarede opsætningen af begge ruter på 5 og 10 km. Kl. 18.30 var alt klar og solen skinnede. Der var næsten ingen vind, men lidt køligt. 1 barn og 36 voksne løste billet til den første af de 4 majmotionsture. Ruterne fik ros – dog var der et par steder, hvor pilen var blevet drejet, så det gav lidt ekstra motion til de som gik 10 km, men alt i alt en dejlig aften med mange glade mennesker. John tog ruterne ned, så også han fik rigeligt motion den aften. Tak til alle som deltog – ikke mindst til Christian som tog den lange vej fra Skanderborg – og til 2 af vore trofaste hjælpere Karni og John. På gensyn på mandag 9. maj kl. 19 fra Lind skole. Referat og foto Esther

Motions/vandretur fra Jyndevard plantage torsdag aften 28. april 2011

10 deltog i John tur. Vi startede med at gå ind gennem den røde port til plantagen – et flot skovområde med masse af dyrevildt, som vi også fik et glimt af. Solen skinnede og det var en lun aften. Efter 2,6 km holdt vi en kort pause – der var lige en bænk at hvile på. 2 af deltagerne havde på forhånd meddelt, at de ikke kunne klare, at gå 10 km, så de gik retur derfra.

Derefter gik resten videre ad landevejen til Studsgård og hjem ad vejen til Skærbæk – det blev en tur på ca. 8,5 km. Vi var lidt trætte efter turen, men det var en god konditur. På gensyn til Majmotion i Løvbakkerne på tirsdag d. 3. maj. Referat og foto Esther.

Formiddagstur fra Gullestrups skoles p-plads tirsdag 19. aptil 2011

15 m/k deltog i dagens gåtur i de grønne områder i Gullestrup. Det var det skønneste forårsvejr, solrigt og lunt. Det fik alle til at tage jakkerne af. Alle nød turen ad snoede skovstier, og forbi mange flotte huse. Turen på 5,5 km.  blev ført af John, idet Karni var forhindret. Tak til John. Foto og referat Esther

Motions/Vandretur i De Unges plantage torsdag 14. april 2011

Årets første aftentur kunne samle 12 deltagere til en kort, men dejlig gåtur i De unges plantage på Gudumkærvej. Det var en stille aften ikke en vind rørte sig, men det var dog lidt køligt. Buske og træer stod med spæde skud. På shelterspladsen var der kaffe og kager. Bordet var reserveret i forvejen. Det var en rigtig hyggelig aften. Turen var på ca. 5 km, så ingen blev overanstrængt. Turen og kaffen stod Bent og Tove for, og tak til jer. Referat og foto Esther

Rundvisning på Herning værket tirsdag 5. april 2011

15 m/k tog imod indbydelsen til at se Herningværket, og de fik en grundig information og rundvisning af  H.C. Vi så alt både inde og ude, selv Herning ved nat fra toppen af værket. Temperaturen var meget svingende den aften 6 grader ude i en stiv vind til over 40 grader indenfor. Man kunne tydelig mærke, at H.C. brænder for stedet, som har været hans arbejdsplads fra det blev bygget i 1982 og frem til i dag. Tak til H.C for en god rundvisning. Referat og foto Esther

Formiddagstur i Momhøje tirsdag 5. april 2011

9 m/k mødtes på Markedspladsen i Herning, for at køre til Momhøje Naturcenter,her stødte 2 mere til, så der blev i alt 11. Det var lidt blæsende og overskyet formiddag, men det holdt heldigvis tørt til vi kom hjem. Alle nød turen og den smukke natur i de tidligere brunkulslejer. Turen blev på knap 5 km. Turleder, referat og foto Esther.

Motions/vandretur fra Ørre Naturcenter lørdag 2. april 2011

12 m/k mødte op i Ørre. Solen skinnede fra en skyfri himmel på den første dag med en temperatur på 17 /18 graders varme. Nu er det slut med hue og handsker og de korte bukser kunne tages i brug. Vi fik en dejlig lang travetur på næsten 11 km i den smukke natur i Ørre. Turen blev ført af Jens Kr. og Bodil, som efter turen gav øl/vand til alle, som vi nød på en bænk i solen. Tak for en god tur. Referat og foto Esther.

Motions/vandretur fra Lundgårdskolen lørdag 26. marts 2011

14 deltog i turen i dag, også denne gang var der nye med. Ove førte turen, som foregik i det nordlige Tjørring, et område, som ikke mange af os havde været før. Vejret var godt, både vindstille og tider en skarp vind med et solstrejf af og til. Efter godt 8 km blev der holdt en tiltrængt pause i Ove og Anna Grethes udestue på Ålholmvej – her blev vi budt på kaffe og hjemmebag af Anna Grethe. Efter pausen var der en, som gik direkte hjem. Vi andre gik langs søen inden vi gik tilbage til skolen. Turen blev i alt på godt 10 km. En rigtig god lang travetur. Tak til jer begge for kaffe og turen. Referat og foto Esther

Formiddagstur fra Snejbjerg kirke tirsdag 22. marts 2011

17 m/k deltog i formiddagens tur i bl.a. Engbjerg/Agerbjerg kvarteret. Jørgen Iversen førte turen på 5,2 km. Solen skinnede og varmede godt. Vintergækker og Erantis stod i fuldt flor i haverne, hvor også havefolket havde travlt. Efter et smut ud til Langvadbjerg fiskesø sluttede turen i Jørgens havehus med en tår kaffe til de som havde lyst. 13 tog imod tilbudet. En rigtig god tur, som fortjener ros. Referat efter oplysninger af Jytte

Motions/vandretur i Søbyområdet lørdag 19. marts 2011

Kun 8 m/k + hunden Fie deltog i dagens tur. Solen varmede godt. Turen, som var på godt 9 km blev ført af John, idet Karni var forhindret. Pausen blev holdt på Udsigtspunktet. En flottere udsigt kan næppe findes. 5 af deltagerne var med for første gang, og vi håber de fik en positiv oplevelse. En rigtig god tur. Referat og foto Esther.

Motions/vandretur fra Teglværksgraven lørdag 12. marts 2011

5 m/k gik turen i dag – en dejlig rute på godt 9 km i Tjørring området. Vi så bl. a. Baunekirken, som for tiden er under renovering og gik tilbage langs åen. Her holdt vi pausen. Solen gemte sig bag skyerne, men ellers var det lunt og næsten ingen vind. Alle var enige om, at det var en skam, at ikke flere havde mulighed for at gå med i dag – men så var der til gengæld masse af kaffe til os. Turleder, referat og foto Esther

Formiddagstur fra Svømmehallen tirsdag d. 8. marts 2011

Atter et pænt fremmøde til vores tur – 16 deltog og de gik en rute på 4,7 km i området ved Fuglsang sø. Vejret var godt – solrig og stille. Esther førte turen. Referat og foto Esther

Motions/vandretur fra Familiehøjskolen i Skærbæk lørdag 5. marts 2011

18 m/k mødte op til en Skovtur. En flot tur i solskin – det blæste en del, men i skoven var der læ. Turen blev ført af John og var på 8,1 km. En kort pause blev holdt ved Rind kirke – her gik en del fra, som ikke ønskede at holde pause. Der var ros til John for turen.

”Dagen derpå tur” fra Bakkeskolen i Erritsø søndag  27. februar 2011

160 m/k, en lille del af ”Familien Fodslaw” fra store dele Danmark, stillede op til start i Fredericia Fodslaw´s ”Dagen derpå tur” kl. 9. Det var en kølig morgen. Skovstierne var sne-dækkede og terrænet var ret bakket. Det var ret hårdt for os tre fra Fodslaw Herning, så det blev kun til 5 km. Dagen i forvejen havde vi deltaget i møder fra kl. 9 til kl. 11 og igen i årets repræsentantskabs-møde fra kl. 13.00 til 17.45. Om aftenen fra kl. 19 kunne vi nyde en god middag – lidt underholdning og en svingom. Kl. 1 var det tid til at kravle i soveposerne på luftmadrasserne i en skolestue sammen med 11 andre deltagere. Det blev ikke til megen søvn, men en dejlig weekend sammen med ”Fodslaw familien” –  og godt tilrettelagt af Fodslaw Fredericia. Referat og foto Esther

Formiddagstur fra Haveoasen tirsdag 22. februar 2011

17 m/k deltog i dagens tur. Mange nye – vi håber de fik en god oplevelse og kommer igen. Det er jo stadig en kold og hvid vinter, men man kan jo gå sig til varmen, Karni førte turen på godt knap 6 km, som foregik i de nyere områder i Lind.

Motions/vandretur fra Kollund kirke lørdag 19. februar 2011

21 m/k deltog i turen fra Kollund kirke. Vi havde besøg af Fodslaw Brande, som mødte med ca. halvdelen af deltagerne. Flot vintervejr – varieret rute ad snedækkede veje og stier i området. Karni førte turen på de godt 9 km. Inger og Kristian i Slumpstrup havde lånt os deres udestue – her var der kaffe/te med kage til alle. Der var ros og tak til Karni for en god tur. Referat og foto Esther

Ordinær generalforsamling på Vestervangskolen 10. februar 2011

17 medlemmer var tilmeldt heraf var 12 stemmeberettigede. Ester Andersen blev valgt som ordstyrer. Beretning og regnskab blev godkendt. Derefter var der valg til bestyrelse. Esther Smedegaard, John W. Sørensen og Karni Langhoff var på valg. John og Karni ønskede ikke genvalg. Esther stillede op igen og modtog genvalg for 2 år. Det lykkedes ikke at få flere valgt . Så bestyrelsen består nu af Bent Hansen, Winnie Kranker og Esther Smedegaard. Dog blev der valgt en suppleant H.C. Jensen for 1 år. Til revisorer var der genvalg til Aase Jensen – Preben Andersen ønskede ikke genvalg, så nyvalgt blev Anna Grethe Jakobsen. Genvalg var der også til Svend Erik Jensen som revisorsuppleant. Under evt. tilbød H.C. Jensen en rundvisning på Herning Værket. Det tager vi gerne imod, så nu må vi finde et hul i programmet. Derefter var der smørrebrød/kaffe m.m. på foreningens regning. Der var tak for gode oplevelser på turene fra Jytte Jensen. Det var også tak til de 2 afgående i bestyrelsen Karni og John for et godt samarbejde. Desuden fortsætter de begge, som hjælpere og turledere. Referat Esther.

Formiddagstur fra Kunstmuseet tirsdag 8. februar 2011

7 m/k deltog i gåturen i dag, for en gangs skyld var mændene i overtal. Flot vejr – vinden var lidt kold, men den mærkedes næsten ikke. Ruten gik igennem Kulturparken, De geometriske haver videre til Elia, her var der stemning for en tur op til toppen. Videre med stien til Holtbjerg – bag om Bauhaus og ind forbi Højskolen for at slutte i den runde gård ved Angligården med de flotte reliefer af Carl Henning Pedersen. Alle nød turen som blev på 6 km og ført af Esther. Referat og foto Esther.

Hyggedag/aften lørdag 5. februar 2011

Vores årlige fælles hyggedag med Brande Fodslaw,stod Fodslaw Herning for. John havde valgt emnet og stod for arrangementet. Det var vellykket lige bortset fra manglende tevand, men det var ikke Johns fejl. 34 m/k havde tilmeldt sig, men 4 måtte melde afbud på grund af sygdom. De resterende 30, heraf var 18 fra Brande havde en hyggelig eftermiddag i Vestervang skolens kantine med foredraget fra Viborg til Rom ved Vagn Dalgaard fra Silkeborg. Den lange vandretur på 2250 km på 93 dage gik han alene – det tog ham ca. 3 år, for ind imellem holdt han lange pauser hjemme. Turen gik langs hærvejen og gennem Tyskland, Sweiz til Italien for at slutte i Rom. Oplevelserne blev fulgt op af mange flotte fotos. I pausen var der kaffe/te m/kage og tid til snak. Dagen sluttede med en lækker middag på Marco Polo ( for egne penge). Her hyggede vi os til kl. 21.00. Inger-Marie og Gunner inviterede på kaffe i deres hjem i Ikast, så der sluttede aftenen for nogen. En rigtig god dag/aften. Referat og foto Esther.

Formiddagstur fra Sdr. anlæg tirsdag 25. januar 2011

15 m/k mødte op til turen i mosen i dag. Karni var forhindret, så John førte turen for hende. Det var koldt og blæsende. Stierne i mosen var plørede og våde, så ikke alle undgik våde fødder. Turen blev på godt 6 km, for der var stemning for at gå op på bjerget. Det gav ekstra motion. Snakken gik lystigt, og der var ros til John for turen. Referat Esther  (oplysninger fra Jytte og John)

Motionstur fra Holmparken lørdag 22. januar 2011

11 m/k mødte op til årets første motions/vandretur. 4 af deltagerne havde set turen i ”Ud på tur” og fik lyst til at gå med denne vejrmæssig flotte eftermiddag med snefrie veje og stier. Turen gik omtrent ud til Elia og via Napkær kolonihaver, her blev pausen holdt på p-pladsen. Esther, som førte turen bød på en kop varm kaffe med overskudskage fra Skovvandringen. Derefter retur til Holmparken ind over golfbanen. Alle nød turen, som blev på ca. 8,5 km. og tog 2 timer. Referat og foto Esther

32. Skovvandring søndag 16. januar 2011

137 m/k + et par hunde vovede at tage turen til Haderup for at vandre i Nørre Feldborg plantage. Der var isglat, men dog med bare pletter og til gengæld var der stor sandsynlighed for våde fødder. Fodslawfolk piver ikke – 8 valgte den korte rute og blev kørt tilbage til skolen fra Skovhytten – 70 besøgte supperasten på 20 km. ruten – resten gik ruten på 13 km. Rutefolket, som havde klaret afmærkningen dagen før, var ikke helt trygge ved at sende folk ud på de glatte stier – ”burde vi aflyse?” – men tøvejret fortsatte heldigvis natten til søndag og hjalp til at gøre stierne mindre glatte. Alle 137 kom hjem i god behold. Både rasten i Skovhytten og på skolen var velbesøgt – her nød alle samværet og fik en god snak. Tak til deltagere og hjælpere for at endnu en god vandring i Haderup. På gensyn i 2012. Referat og foto Esther

Formiddagsturen fra Teglværksgraven tirsdag 11. januar 2011 aflyst.

Esther, som skulle føre turen, havde været ude at se på ruten og vurderede, at det var for farligt at vove sig ud på de isglatte stier.

Der blev sendt afbud via sms i et omfang, så kun én mødte op forgæves.

Prøvetur på Skovvandring i Haderup 8. januar 2011

Vores første tur i 2011 var noget af en prøvelse. Formålet med en sådan tur er at afprøve ruter og se på forholdene i skoven til i næste uge, hvor Skovvandringen finder sted. 10 m/k mødte op heraf var 2 fra Lemvig, 3 fra Vildbjerg, 1 fra Tjørring og 4 fra Herning. Vejret var godt – tøvejr, kun lidt regn og vindstille, men veje og stier i skoven var isglatte og med store vandpytter, hvor sneen var væk. På halvvejen holdt vi rast i Skovhytten, hvor vi nød lidt mad og drikke inden turen gik tilbage til skolen. Alle nød turen, der blev på 13 km. Karsten førte turen. Håber på at tøvejret fortsætter ugen ud, så veje og stier bliver isfri og at rigtig mange har lyst til en skovvandring søndag 16. januar. Vi glæder os til at se jer. Referat og foto Esther