2008

Julemotionstur 26. december 08

2. juledag skulle vise sig at byde på en dejlig frostklar morgen, så der var al mulig grund til at komme ud at motionere julemaverne. 260 deltagere havde taget imod opfordringen, og de fik sig en dejlig, traditionel julemotionstur med start fra Familiehøjskolen og rast i skovhytten. I hytten nød de mange familier, der var kommet til start æbleskiver og gløgg eller kakao. I år var der ekstra mange børn med på turen, så “familien Danmark” har taget motionsopfordringen til sig.

Julemærkemarch fra Vestervangskolens kantine 7. december 08

Vejret viste sig fra den pæne side, måske lidt køligt, denne søndag morgen, hvor den 32. julemærkemarch til fordel for julemærkehjemmene, skulle afvikles. Det lokkede 116 voksne og børn ud at gå  5 eller10 km. Alle mødte op med et godt humør og nød gåturen. Flere roste ruterne og sagde på gensyn næste år. Efter turen kunne deltagerne med god samvittighed hygge sig med gløgg og æbleskiver m.m. Det var der en del, der benyttede sig af. Der var ca. den samme tilslutning som sidste år og Fodslaw Herning kan atter sende et pænt beløb til julemærkehjemmene. Tak til hjælperne og jer som støttede den gode sag.

Motionstur i Lemvig lørdag d. 22. november 2008


Vi var 3 fra Fodslaw Herning, som tog imod invitationen til at besøge Jette og Henrik i Lemvig ( Jette er tidligere kasserer i Fodslaw Herning). Vi mødtes på Produktionsskolen på Havnen kl. 13.30. Turen var delt i to etaper, først førte Jette og Henrik os lidt ad planetstien, hvor vi så Solen, Venus og Jorden – derefter ud på naturstien som vi fulgte rundt i den skønne natur omkring fjorden, som på dagen tog sig rigtig godt ud. Solen skinnede fra en skyfri himmel, og der var næsten ingen vind. I Produktionsskolen kantine blev der efter godt en time  budt på kaffe m/hjemmebag (Jettes – for Henrik er kun til finere madlavning) Snakket blev der både på turen og ved kaffebordet, og vi nød det alle 5. Efter kaffen gik næste etape igennem byen og omkring søen, som også tog sig godt ud i det begyndende tusmørke. En tilsvarende tur kommer på programmet til foråret, lovede Jette, så det kan I, som var forhindret denne gang, glæde jer til.  Tak til Jette og Henrik for en dejlig eftermiddag.

Hosekræmmermarch søndag d. 16 november 2008

Vi var 3 fra Fodslaw Herning, som deltog i marchen fra Nøvling skole. Der kunne godt have været flere med herfra uden at vi så dem, for vi startede først kl.10.00. På halvdelen af turen havde vi flot vejr, men resten af turen forgik i regn og tilmed i modvind, så vi blev godt våde. Men alt i alt en dejlig tur på 9 km i en smuk natur.

  Motionstur fra Isenbjerg 8. nov. 2008


På denne tur i området omkring det smukke Isenbjerg var 5 m/k og Gismo mødt   op. Det blev en dejlig tur i tørvejr, og det lykkedes at se et enkelt rådyr. Mere   heldige var familien Behr, da de ugen før gik prøveturen. På denne tur så vi   nemlig fire små og store rådyr. Billederne er fra prøveturen.

På denne tur i området omkring det smukke Isenbjerg var 5 m/k og Gismo mødt   op. Det blev en dejlig tur i tørvejr, og det lykkedes at se et enkelt rådyr. Mere   heldige var familien Behr, da de ugen før gik prøveturen. På denne tur så vi   nemlig fire små og store rådyr. Billederne er fra prøveturen.

Motionstur fra Hammerum skole 1. nov. 2008

7 var mødt op for at gå en tur i det dejlige vejr. Alle nød de flotte efterårsfarver, især gennem skoven ved Tolstedvej. På højen ved Napkjærstien holdt vi pause, hvor vi fik lidt sødt til at gå hjem på. Næsten hjemme ved skolen tog vi en lille afstikker ind til bisonokserne ved Egetæpper. Det er nogle store og flotte dyr, og de tog pænt imod os. Karni og Anna Grethe stod for turen i stedet for Esther, som var på ferie.

Motions/vandretur fra Præstbjergcentret  lørdag 25. oktober 2008

Vi var 6, som deltog i turen. Det blæste en del, men solen skinnede. Alle fik en rigtig dejlig travetur på 10/12 km i det skønne naturområde ved Præstbjerg centret. Turen tog over 2 timer. Efter godt halvdelen af turen blev der serveret kaffe og kage til alle. Jens havde bragt det ud i forvejen i sin bil. To nye var med på turen og det var rigtig hyggelig.  Tak for kaffe/kage samt for en god tur til Jens og Bodil.

Motion/vandretur fra Snejbjerg kirke lørdag d. 18. oktober

I turen deltog 10 personer (heraf 3 børn). 2 personer stod af efter ca. 5 km. Turen blev kortet lidt på grund af det våde vejr, men naturoplevelsen var absolut ikke dårligere i regnvejr. En lille rast i ly for regnen tog vi os tid til. Ruten blev ca. 8,5 km. Esther førte turen i stedet for Karni.

Motions/vandretur fra Holmparken lørdag d. 11. oktober

Der var 9 personer, som mødte op ved Holmparken til en fodslawtur. Turen gik over golfbanen og ud til kolonihaverne i Napkær. Ved Elia blev der holdt en kort rast, hvor vi stod eller sad under tag for det støvregnede. Hjemturen gik over Holtbjerg og igennem kolonihaverne på Kosørvej. Det var en dejlig  tur. Turen blev ført af Karni – Esther var forhindret, som til gengæld fører Karnis tur på lørdag fra Snejbjerg Kirke. Tak til Karni og på gensyn på lørdag

Motions/vandretur fra Hauge gl. skole  lørdag 4. oktober 2008

Der var 11, som deltog i turen, heraf 3 børn. Denne gang førte Henny turen i og omkring Skov Olesens plantage. Aase´s ben kunne ikke klare at gå så langt. Vi fik en rigtig dejlig travetur på 10 km. med kun en enkelt byge undervejs, men rigtigt klædt på voldte den ingen problemer. Pausen blev holdt i jagthytten fra 1938. Her ventede Aase og Svend Erik med kaffen, som de havde bragt derud. De havde dækket et flot kaffebord til os og Henny havde bagt kagen, som hurtigt fik ben at gå på. Tak for kaffe/kage samt en god tur til jer alle tre.

Motionstur/vandretur fra Gyldendal lørdag d. 27. september

Igen en god fodslawtur. Denne gang fra Eva´s sommerhus i Gyldendal. 7 havde tilmeldt sig og fik sig en dejlig tur, som nok var værd at køre efter. Ruten var meget varieret  –  ad skovveje og stier og i sand langs stranden ved Limfjorden samt på asfaltveje  – stejle stigninger undgik vi heller ikke – et skønt område. Eva førte turen, som blev på ca. 9 km. Vejret var fint og alle nød det. Efter turen var der dækket op til frokost i sommerhusets udestue. Frokosten var for egen regning. Senere bød Eva på kaffe og kage. Vi hyggede os, og der var ingen hast med at komme hjem til Herning. Tak for en dejlig tur og dag hos dig Eva – også tak til Winnie som hjalp til.

Vandre/motionstur fra Kollund kirke lørdag d. 20. september

10 voksne og 1 barn + hunden Thor deltog denne smukke sensommerdag i Karni´s tur fra Kollund kirke. En dejlig tur på ca. 8,5 km, i et område, som de færreste af os havde været før. På halvvejen blev der holdt pause, hvor Karni inviterede på kaffe og lækker hjemmebagt kage til alle, og det nød vi, uhm! uhm! Tak for en god tur.

Generalforsamling på Vestervangskolen torsdag d. 18. september 2008

18 havde tilmeldt sig, heraf var 14 stemmeberettigede. Lone Behr blev valgt til dirigent – Beretning og regnskab blev godkendt. Næste punkt var omlægning af regnskabsår til kalenderår. Der var lidt problematik om lovforslaget var korrekt udformet, men det blev dog vedtaget med alle stemmer for. Derefter var der valg til bestyrelse. Vi fik valgt en 5 mands bestyrelse – men ingen suppleanter. Nyvalgt blev John W. Sørensen og genvalgt blev Karni Langhoff og Esther Smedegaard. Alle valgt for 2 år og 5 mdr. Bodil Pedersen og Anna Grethe Jakobsen, som ikke var på valg fortsætter frem til næste generalforsamling i feb. 2010. Til revisorer var der genvalg til Aase Jensen og Preben Andersen og suppleant blev igen Svend Erik Jensen.

Derefter var der smørrebrød/kaffe og kage på foreningens regning. Tak for det fine fremmøde.

Motionstur fra Haunstrup brunkulslejre lørdag d. 13. september

5 deltagere mødte op til turen i Haunstrup. Karni var forhindret i at føre turen, så Winnie tog over. Det klarede hun flot. Alle fik en god tur på ca. 8 km – selv vejret var godt. Tak for din hjælp, Winnie.

På gensyn til generalforsamling på torsdag

Stubbegård vandring lørdag d. 30. august

Hvor mange fra Fodslaw Herning, som deltog i Fodslaw Skive´s Stubbegård vandring vides ikke, men vi, der var med, nød den. Vejret var flot, nok en af de sidste sommerdage i år. Ruterne foregik i et varieret og smukt område, og alle gik ned til søen, hvor vi gav os tid til at købe lidt væske på rasten. Tak til Skive Fodslaw for en god tur

Motionstur fra Høgildgårdvej/Holtvej – Nord,  mandag d. 25. august

15 deltog i Anne´s tur. Det var stille, lun aften, ingen regn, men luften var meget fugtig. Vi havde besøg af Fodslaw Brande, som for en gangs skyld var i mindretal (8 fra Herning og 7 fra Brande) Alle fik en dejlig tur i skoven. Turen var på ca. 8,5 km uden pause og dog!!Det var den sidste aftentur i denne sæson. Herefter er det dags ture (lørdage) frem til april. Tak til Anne for en god tur.

”Danmarksvandring” fra Sdr. anlægs p-plads tirsdag d. 19. august

Traditionen tro afholdt den lokale afdeling af Kræftens bekæmpelse “Danmarksvandring”. Vi havde igen i år sagt ja til at sætte ruter på ca. 5 og 10 km op til dette formål. Vejret var ikke det bedste, men efter en dag med heftige regnbyger var det næsten ”tørvejr” da starten gik kl. 19.00.

67 vandrere, fordelt på de to ruter, fik en god travetur i Knudmosen, og dermed støttet en god sag. Der blev uddelt sponsorerede gulerødder og læskedrik de fremmødte. Et godt arrangement.

TV/Midtvest vandring tirsdag 12. august

Vi var ca. 13 m/k og børn fra Fodslaw Herning, som ud over mange andre, havde valgt at deltage i TV/Midtvest vandringen i Holstebro. Det fleste af os gik 10 km. ruten. En dejlig tur i et smukt kuperet område, men ikke uden forhindringer. Turen foregik nærmest i gåsegang på de smalle stejle stier og trapper. Det gav problemer især for en klapvogn. Lidt regn gjorde stierne glatte, så vi måtte passe ekstra godt på for ikke at falde og bringe andre i fare. Alle kom dog hjem i god behold og havde nydt turen. Tak til Holstebro Fodslaw for en god tur og fin forplejning på rasterne.

Aktiv Sommer fra Familiehøjskolen i Skærbæk torsdag d. 7. august 2008

Efter en dejlig sommerferie var vi klar til at tage hul på efterårssæsonen. Vi lagde ud som sædvanlig med Aktiv Sommer for skolebørn. Det eneste vi manglede var skolebørnene. Vi havde forsøgt med at sætte plakater op på skoler og i flere butikker om, at vi ville gennemføre vores aktivitet som planlagt, men uden held. Men de 17 m/k og børn,  som mødte op fik en dejlig tur i skoven – denne lune, men våde aften. Inden start begyndte det at smådryppe, så alle var enige om at gå en tur på 8,5 km uden pause – og godt for det, for lige før mål, begyndte det at lyne og tordne, og regnen tog til, så vi der ikke havde paraply med lignede druknede mus, og så var det bare om at komme hjem til et varmt bad. Tak til Familien Behr for en god tur.

Grillaften på Ålholmvej, tirsdag d. 17. juni kl. 18.00

Denne lune sommeraften havde 13 M/K  tilmeldt sig den årlige grillaften, som afslutning på første halvår 2008. 10 M/K startede med en gåtur omkring Fuglsang sø – her sker der hele tiden nyt. Det bliver uden tvivl et flot – men dyrt område at bo i. Grillen var klar, da vi kom tilbage – senere kom de sidste 3 m/k-er til. Der var dækket op i Anna Grethe og Ove´s ”Udestue” og Bodil og Anna Grethe havde anrettet et flot ”tag selv grillbord” med kød og salater til os. Dertil kunne nydes et glas rødvin/øl eller vand. Senere blev der serveret kaffe til Bodil´s hjemmebagte drømmekage. Tak til jer begge for arbejdet med det. Vi havde en rigtig hyggelig aften og kl. blev 23.00,  inden vi tog hjem. Tak til Ove og Anna Grethe for ”husly”

Motionstur fra Elia tirsdag d. 10. juni

Til trods for en hård blæst fra nordvest mødte  24 m/k-er heraf 2 børn op til turen fra Elia. Ester havde valgt, at vi skulle gå ruten modsat i år – ad den kedelige vej først – den føltes nu hverken kedelig eller lang i aften, for da vi nåede til en af Knudmose søerne, ventede der en belønning til alle i form af  kaffe/iste og hjemmebagt kage uhm! uhm! Det havde Ester bragt derud i forvejen. Resten af turen gik langs Knudmose søerne og Holtbjerg sø ind til Holtbjerg og derfra med stien ud til Elia igen. Turen, som var på godt 10 km, tog godt et par timer før alle var i mål. Tak for kaffe/kage og en god tur, Ester.

Rundvandrevej nr. 1 fra Vildbjerg kultur og fritidscenter 8. juni

Kl. 9.00 var familien Behr klar til afgang fra startstedet. Vi ventede de obligatoriske 5 minutter. Da der ikke dukkede nogen op, blev vi enige om, at det ville være bedre, at vi startede midt på ruten, som vi så tit har gjort før. På denne måde kunne man benytte de åbne butikker i Vildbjerg som rasteplads. Temperaturen sagde 29 grader, solen bagte fra en skyfri himmel, så det var mere end nødvendigt med væske. Vi havde en super god tur på 28 km. Denne gang var vi kun os selv, men alle er fremover særdeles velkomne. Hold øje med forsiden af foreningens hjemmeside. Her vil næste dato fremgå, når den er fastlagt.

Motionstur fra Ejner Mikkelsensvej tirsdag d. 3. juni

Så er der igen førte ture på programmet. I aftes gik turen fra Birthes hjem på Ejner Mikkelsensvej.

16 m/k heraf flest k-er og et barn deltog. Birthe og Lotte førte turen, som var på 8 km og gik ud til Gullestrup og via Sahlholtvej til Alhedestien og hjem. Her havde Birthe lavet kaffe og bagt kager til os – dette blev serveret i haven på denne dejlige sommeraften, hvor påklædningen bestod af solbluse/shorts og sandaler.

Tak for kaffe og en god travetur til Birthe og Lotte.  

Knudmosevandring tirsdag d. 27. maj 2008

Denne dejlige maj aften fik 81 gængere fra nær og fjern til at deltage i den 4. Knudmosevandring. Heraf var 3 børn. Alle ruter gik igennem Sdr. Anlæg, hvor de flotte rodondendron står i fuldt blomsterflor i øjeblikket. 29 gik den lange rute på 15 km. Alle nød turene og der var megen ros til rutefolket for ruterne og for den fine afmærkning. Inden start blev ”Årets majmotionist” udtrukket og den heldige vinder blev Birgit Kristensen. Hun valgte en klubdragt. Tillykke til hende. Tak til Billedskolen for lån af lokaler – til alle de fremmødte –  til hjælperne og ikke mindst til alle majmotionsmotionisterne 2008. På gensyn i maj 2009

Majmotion fra Holmparken torsdag d. 22. maj 2008

På årets sidste majmotion startede 37 fra Holmparken  –  Ruterne på 5 og 10 km fik ros og var godt afmærket. Vejret var igen med os og både vi og deltagerne nød denne skønne aften. Een var heldig at blive bingovinder . 7 havde gået alle 4 motionsture og deltager i lodtrækningen om at blive årets ”Majmotionist” ved den 4. Knudmosevandring tirsdag d. 27. maj kl. 19. Vi glæder os til at se jer denne aften.

Majmotion fra Brugsen i Sunds tirsdag d. 13. maj

Igen en aften med rigtig flot vejr. Det fik 40 m/k og 4 børn ud på en fodslawtur omkring bl. a. Sunds sø. Enkelte kom til at gå lidt længere end de på forhånd havde bestemt sig for —- ”Drillenissen” havde været på spil og ændret retning på afmærkningen, så ingen havde set rutedelingen. Alle tog det dog med godt humør, men synd for ruteopsætterne, som havde brugt tid og kræfter på at lave ruterne. En dejlig travetur trods alt og på gensyn til majmotion fra Holmparken i næste uge.

Majmotion fra Lind Skole torsdag d. 8. maj 2008

Denne lune forårsaften med solskin fra en skyfri himmel og med en temperatur over 20 gr. fik 35 friske m/k  ud at gå Majmotion i området ved Lind skole. En stor del af dem gik den lange rute på 10 km, som gik gennem Rind Plantage og forbi søen ved Skærgården. Ruterne fik ros af flere af deltagerne. Tak for fremmødet og på gensyn i Sunds.

Majmotion fra Løvbakkerne mandag d. 5. maj

Så gik starten på vores årlige Majmotion. 53 m/k,  heraf 4 børn, havde valgt denne skønne forårsaften til en gåtur på enten 5 eller 10 km i Løvbakkerne. Denne gang var der ingen rabat på rutelængderne, så alle fik den lovede motion , og så var der endda mulighed for fodbad undervejs. To var heldige at vinde i bingo og til børnene var der diplomer. Tak til jer, som deltog og ikke mindst til Karni, som denne aften trak det store læs med opsætning og nedtagning af ruterne.

Busturen til Gråsten Slotsmarch søndag d. 4. maj

Vækkeuret ringede kl. 4.00. Vi skulle på årets bustur – denne gang til Gråsten. 29 deltog heraf 8 fra Fodslaw Herning. Alle fik en god travetur på denne dejlig dag. Solen skinnede og fremhævede de nyudsprungne bøgetræer i Gråsten skov. Der var ruter på 5 -11-19 – 33 km, som alle gik gennem den flotte park ved Gråsten Slot. Der blev også tid til et smut over grænsen til Tyskland, inden turen gik hjemad.

Fodslaw Brande stod for arrangementet, og det gjorde de godt.

 Motionstur fra Svømmehallen tirsdag d. 29. april

Regnvejr til trods, vovede 11 voksne og 3 børn + 1 hund  sig ud på aftenens vandre/motionstur fra Svømmehallen. Alle var klædt på til turen og nød den milde regn i regntøj og under paraplyer. Vi gik ved Fuglsang sø og i området vest for Frijsenborgvej i Tjørring.  Ruten var på godt 9 km og blev ført af Anna Grethe. Pausen blev holdt på Ålholmvej – her blev alle budt på kaffe og hjemmebag i Ove og Anna Grethe´s udestue, imedens børnene legede i haven. Tak for en god tur, Anna Grethe.

Hosekræmmernes Trehøjetur fra Vind Skole mandag d. 21. april 08

Der var i hvert fald mindst 8 fra Fodslaw Herning, som deltog i Hosekræmmernes Trehøjetur. Det blev en tur med forhindringer for de 6 af os – først var der omkørsel, og så var der besvær med at finde Vind skole, så vi kom for sent til start. En ellers dejlig aften til travetur på heden. Der var rast ved søerne her nød vi en tår kaffe m/kage og den begyndende solnedgang.

Trængslerne var ikke endt for os. Det kunne være blevet en meget lang 10 km tur for 10 af os, som dannede bagtrop. Vi havde fulgt pilene, som man skal – men en eller flere havde moret sig med at vende en pil den modsatte vej. Det var mørkt, inden vi kom i mål, og hvis ikke Hosekræmmerfolket havde opdaget fejlen og hjulpet os på rette kurs, havde vi nok gået derude endnu. Vi blev budt på en ekstra kop kaffe og kage, som et plaster på såret. Tak til Hosekræmmerene for den fine omsorg.

Motionstur/vandretur fra Hjortsballehøje, mandag d. 14. april 2008

En dejlig forårsaften til skovtur. 20  m/k, unge som ældre, heraf en familie med 3 børn – et af børnene sad dog godt beskyttet i sin klapvogn skubbet af faderen, så denne fik dobbelt motion. Ruten, som Anne havde lavet til os, var på 9 km og foregik på skovveje i Jyndevad plantage. Dette område kender Anne som sin egen bukselomme, og hun førte os sikkert rundt – uden hende kunne vi umuligt have fundet tilbage. Vi så mange dyr bl. a. en flok kronhjorte. I et område ved en skovsø blev der holdt en kort pause. En havde medbragt en rest ”juleslik” til fortæring – det satte børnene pris på. Tak til Anne for en god tur.

Motionstur sammen med Brande Fodslaw tirdag d. 8. april

Vi var 4 voksne og 2 børn fra Herning, som deltog i turen. Inger Marie og Ruth havde tilrettelagt turen, som startede fra Skerrisvej 4 ( Det gamle Sødahl ). Vi kunne vælge mellem 5 og 7.5 km. Alle gik den lange tur. Ruten gik i udkanten af Brande by. Vi havde en fin udsigt over byen og vejret var fint. Tak til Inger Marie og Ruth for en dejlig tur.

Motionstur fra Søbylundvej 1,  lørdag d. 29. marts

Det regnede en del om formiddagen, men ved middagstid klarede det op, og vejret blev helt godt. Det gav en fin tilslutning. I alt deltog 14. Der var en del nye deltagere, heraf 2 børn, som træner til Hærvejsmarchen. Turen, som blev ført af Karni, var på 11 km og  gik ad ”Spritvejen” forbi flere brunkulssøer og en primitiv teltplads. Fra udsigtspunktet fortsattes ind  i det smukke Søbyområde. Ved en af de mange søer mellem Brunkulsmuseet og jernbanen blev der holdt pause – her ventede der en overraskelse: Kaffe og Karni´s hjemmebagte kage til alle. Svend (Karni´s ven) havde parkeret sin bil med de gode sager der i forvejen. Det gav så samtidig mulighed for at blive kørt hjem til startstedet – det benyttede en sig af. Flot fremmøde og en rigtig dejlig tur.

Motionstur fra Sinding kirke lørdag d. 8 marts 2008

Lørdagen bød på rigtig godt vejr til vandre/motionsturen i Sinding bjerge. 6 m/k’er deltog i den 10 km lange travetur i det smukke område. Ove førte turen, men på et tidspunkt tog kvinderne føringen. Det resulterede i, at alle gik den gale vej, for der blev jo også snakket om stort og småt på turen. Vi kom dog hurtig på rette spor – men en irettesættelse af Ove, undgik vi ikke, og vi måtte love, at det ikke  gentog sig. Turen tog næsten 2½ time – ikke fordi der blev holdt lange pauser, men lidt modvind og et smut inde på den fredede kirkegård i Nøvling blev der brugt tid på, og… Anna Grethe skulle have ført turen, men var forhindret, så hun havde sendt Ove – men det gjorde ikke turen ringere – for han havde  medbragt lidt til halsen – det varmede godt . Tak for en god tur.

 Motionstur fra Ørre naturskole lørdag d. 1. marts 2008

Turen viste sig at blive noget af et tilløbsstykke – et medlem og én ikke medlem. I alt var de 2, men de gik turen alligevel, som blev rigtig hyggelig.

Jens, som førte turen, havde medbragt en lille en til halsen, som de hyggede sig med undervejs. Vejret var nogenlunde tørt, men kors, hvor det blæste. Gismo var selvfølgelig også med.

Motionstur fra cafeteriet i Høgild lørdag d. 23. februar 2008.

Endnu en dejlig travetur – denne gang i Høgildgård plantage. Et meget varieret og kønt skovområde. 5 piger deltog. Vejret var igen med os – blæsten mærkede vi ikke. Det var tørvejr indtil den sidste km. Vi kom meget tæt på 3 rådyr inden de observerede os . Karni førte turen på ca. 10 km. Tusind tak til Anne for hjælpen.

Vintertur ved Silkeborg søndag d. 10. februar 2008.

Forårsvejr i februar med solskin og 10/12 gr. varme lokkede 263 vandrere ud på Fodslawtur denne formiddag  i de smukke skovområder ved Resenbro. Der var ruter på 5, 10, 17 og 20 km. 5 m/k fra Fodslaw Herning deltog, og de gik enten 10 eller 20 km.

En rigtig god tur i det flotte vejr.

 Motionstur fra Teglværksgraven lørdag d. 2. februar.

Der var 8 m/k ,  som gik med på lørdagens motionstur på 10 km fra Teglværksgraven ført af Esther. Vejret var perfekt – med enkelte solstrejf. Turen gik bl. a. gennem de grønne områder ved Holstebrovej, forbi de gendannede å-slyngninger langs stien ved Gudenåvej og langs engarealerne ud til Gl. Tjørring. Ved Baunakirken blev der holdt en kort pause. Solen skinnede. Tiden blev brugt til at se på kirken både ude og inde. På hjemturen kom der en snebyge, men med vinden i ryggen generede det ikke. Alle var enige om, at det havde været en god tur.

Foto: E.S.

Hyggedag i Brande  lørdag d. 26. januar

En regnfuld lørdag – men pyt! Der var alligevel dømt inde dag. Det var nemlig i dag den årlige hyggedag fælles med Fodslaw Brande skulle finde sted. Fodslaw Brande stod for arrangementet i år. 31 voksne og børn havde meldt deres ankomst og som så ofte før var Brande i overtal ( 8 fra Herning og 23 fra Brande).

Journalist Jan Svendsen fra Brande fortalte om sine forberedelser til og om cykelturen Paris – Brest – Paris – en cykeltur på 1200 km. og om sine bøger – ”Eneboeren Jens Lyn” og ”Det brune guld” en beretning fra brunkulstiden i Danmark – meget spændende – flere kunne nikke genkendende til denne tid. Der blev også tid til kaffe og snak. Alle hyggede sig. Senere samledes alle til middag på Brande Camp til en god middag (for egen regning). Aftenen sluttede hos Ingrid og Leif i Brande, som lagde hus og gav kaffe m.m. til alle. En rigtig hyggelig dag – og godt tilrettelagt. Tak til Fodslaw Brande.

Sir – Lyngbjerg Vandring søndag den 20. januar 2008

Vi var 2 fra Fodslaw Herning, som deltog i starten  kl. 9 fra Naur-Sir Sognegård i Holstebro Fodslaws vandring. Måske var der flere som startede senere. Der var rigtig mange deltagere, så det første stykke vej foregik nærmest i gåsegang. Vandringen foregik i et meget smukt kuperet skovområde og vejret var godt. Vi nød turen.

Skovvandringen 13. januar

For 3. gang stod Fodslaw Herning i spidsen for januar-turen. Her kunne det tydeligt mærkes, at mange var “sultne” efter at komme i gang med årets vandresæson. Der mødte nemlig 232 m/k op til start, og alle havde en rigtig god tur. Der var et par stykker, som udtrykte utilfredshed med, at 11 km ruten var for lang. Vi havde ikke været opmærksomme på dette på forhånd, men da et par stykker med GPS kom i mål, kunne de fortælle os, at den i stedet for 11 km var et sted mellem 13 og 14. Vi undskylder meget den ulejlighed, det måtte have medført for enkelte af deltagerne. Til næste år vil der bliver rettet op på miseren.

Alt i alt må det dog siges, at årets Skovvandring var den mest vellykkede i Fodslaw Hernings regi. Trods lidt bøvl med sikringerne og manglende varme i hytten, gik det trods alt godt derude. Der var en god stemning både på start, rast og ude på ruten. Den varme suppe blev som sædvanligt hilst velkommen af 20 km vandrerne. Tak til alle vandrere der mødte op fra nær og fjern. Vi gentager turen næste år, så der er I også velkomne.

Prøvetur på Skovvandringen 4. januar

Godt nytår til alle læsere af denne hjemmeside. Vi fik begyndt årets vandresæson i fin stil. Der mødte 14 m/k og Gismo frem til start på p-pladsen ved Haderup skole. Vejret var fint omkring frysepunktet og nogen blæst. Vi besluttede os til at gå 20 km ruten, så noget af julesulet kunne komme af i en fart. Efter godt halvdelen af turen, var vi ved hytten, som er rasteplads i næste weekend. Her ventede der en overraskelse af de mindre gode. Der var intet vand! Dvs. Vi kunne godt åbne for vandet, men det viste sig at være en dårlig ide, da det kort efter dryppede kraftigt fra loftet. Ergo måtte der være sprunget et vandrør. Hvorvidt tingene bliver lavet inden næste weekend, vides ikke i skrivende stund, men så må vi jo medbringe vand fra skolen. Efter en god lang rast i hytten, hvor vi fik de sidste ting på plads, med hjælperbesætning og indkøb, gik vi den sidste times tid i kraftigt snevejr. Vi var alle tilbage ved skolen med røde kinder ved 15-tiden efter en dejlig tur.

Så må vi bare krydse fingre for et godt fremmøde til Skovvandringen i næste weekend.