Formiddagstur fra P- Pladsen ved Fuglsang Sø tirsdag d. 11. juni

Det var sidste formiddagstur i juni. 12 deltog. Der er nu kun et par aftenture igen inden sommerferien.Vi gik den grønne rute rundt om søen forbi plejehjemmet. Det holdt fint tørvejr. Eftermiddagsvejret var varslet med tordenbyger, så vi var heldige. Alle blev ønsket en god sommer og husket på tilmelding til Grill-aftenen.

Referat: Anna

 

 

 

Aftentur fra Elia, Birk centerpark tirsdag d. 4. juni

Denne aften var vi 14 M/K med på en lidt anderledes tur rundt. Vi gik over til Nabkær og på stien under motorvejsbroen ud til Silkeborgvej og videre ud til søerne ved Holtbjerg.Vejret var flot med sol først på aftenen. Vi holdt kaffepause med lækre muffins ved søen.Da solen var væk blev det noget køligere, men en rigtig god tur. Vi så en masse får med små lam som boltrede sig på græsarealerne og også brunt kødkvæg med store horn. De så ud til at have det godt (dyrevelfærd).

Tak til Ester for tur/kaffe/muffins.

Referat: Anna        Foto: Ken

 

Knudmosevandring tirsdag d. 28. maj

Vi afslutter altid majmotionsturene med denne vandring. Vejret var fint, men en lille regnbyge undgik vi ikke. Der deltog 52 M/K dejligt at se så mange.Ruterne var afmærket, så man kunne vælge 5, 10 eller de 15 km.Der blev solgt bingoplader og 3 var heldige at vinde et sæt regntøj, som var sponsoreret af Elka i Sunds. Aftenen sluttede med kaffe/kage, Øl/sodavand og hyggeligt samvær.

Tak til alle som kom og stor tak til hjælperne.

Referat: Anna   Foto: Carsten

 

 

 

 

 

Majmotion tirsdag d. 21. maj fra Stjernen i Tjørring

Så var det den sidste aften med majmotion. Vi var 25 M/K. Turen gik ned til engdraget forbi Baunekirken og under Holstebrovejen videre op til Frøskoven. Her delte holdet sig til 7 som valgte de 5 km og hjem til skolen. 18 gik med rundt og ud om Holing Sø. Igen en lille opdeling, da det begyndte med lidt regn. Her valgte 7 en genvej til skolen, men 11 gik ud til p-pladsen og ad stien til Rosenholmvej og kom dermed op over 10 km. Dette hold gik også stærkt. Heldigvis et område med mange stier så man let kan finde vej tilbage til skolen. Tak til alle som deltog.

Referat: Anna           Foto: Ken

 

 

 

 

Majmotion fra Superbrugsen i Sunds  tirsdag d. 14. maj

Denne aften flot vejr, så ingen undskyldning. Igen deltog 22 M/K + de 2 som stod for turene. Som det ses har vi ca. det samme antal hver gang, men ikke de samme M/K. Turen rundt om Sunds sø er altid en god tur og Anna Grethe fik ca. 15 med ud på de 10 km. Salg af bingo forløber med tilfredshed. Der var rift om at vinde den flaske rødvin, som Superbrugsen havde sponsoreret.

Tak for hjælpen til Ove og Anna Grethe

Referat: Anna    Foto: Ken

 

 

 

 

Majmotion fra Lind skole tirsrsdag d. 7. maj

Så blev det tid til anden afdeling af Majmotion. Det var en fin aften dog lidt koldt. Der deltog 24 M/K. Ruterne var fine. På 10 km ruten kom vi ned og gå langs med Rind å. Begge ruter fik meget ros. Der blev solgt bingoplader og 2 var heldige at vinde ved lodtrækningen.

Tak til Bent og Ove

Referat: Carsten

 

 

 

 

 

Majmotion fra Naturskolen i Løvbakkerne torsdag d. 2. maj

Så kom vi i gang med maj motionsturene. Kom maj du søde milde, men det var en meget blæsende og kold aften. Måske var det derfor kun 22 M/K som deltog. Men ruterne var fine og bøgen sprunget ud. Vi kom forbi ikke mindre end 3 søer, dog var vi ikke så heldige at se rådyr. De 9 gik 5 km og resten var med på den førte 10 km. som fik meget ros. Der blev solgt bingoplader og 2 var heldige at vinde ved lodtrækningen.Tak til Hanne og Ove

Referat: Anna

Formiddagstur fra Naturskolen i Løvbakkerne tirsdag d. 30.april

Vi var 18 M/K med på turen rundt i Løvbakkerne. Vejret var fint. Desværre svigtede vores samkørsel fra markedspladsen, måske vi skal ændre, så det aftales. Esther Smedegård havde haft 80 års fødselsdag, så hun kom med chokolade som tak for opmærksomheden. Tak til Hanne for en god tur.

Referat Anna

Motionstur i Søby fra p-pladsen Brunkulsvej 19 lørdag d. 27. April

I stedet for at gå på havearbejde denne lørdag eftermiddag med solskin. Havde 23 M/K valgt at gå en tur i de gamle brunkulslejre. Det fortrød de ikke. Turen rundt var en af de flotteste ture. Vi går ellers rigtig mange skønne steder, men her må det siges vi fik natur. Vi gik bl.a. forbi nogle søer med en blågrøn farve. Nogle tog også turen op på udsigtspunktet og andre fik en lille pause. Turen var vist lidt over de 10 km. Ken førte denne skønne tur, og bød på bagagerumskaffe/småkager og øl/sodavand ved vejs ende. Her blev snakket og hygget.

Tusinde tak til Ken for turen og traktementet.

Referat: Anna                 Foto Carsten

 

 

 

 

 

Formiddagstur fra Hammerum Hallen tirsdag d. 16. april 2019 kl. 10.00

Vi var 10 M/K med på turen rundt. Flot, når mange var forhindret og allerede er taget på påskeferie. Turen gik forbi den nye skole/halbyggeri og ud på Frølundvej forbi de nye miljøsøer, som er ved at blive lavet. For at komme over i Toldstedskoven gik vi et langt stykke på asfaltstier, men så blev det bedre at gå i skoven og få lidt naturoplevelse. Vi kom også forbi skiltningen af fundet fra jernalderen af Hammerum-pigen. Vel tilbage til hallen kunne vi ønske hinanden en god påske. Nogle påtog sig at lave nye ture til efteråret – Tak for det.

Referat: Anna              

Motionstur Isenbjerg onsdag d. 10. april 2019 kl. 19.00

Vi var 5 m/k som mødtes ved Isenbjerg. Vejret var rigtig fint dog lidt koldt. Turen gik op over Isenbjerg, og ned til Fugletårnet. Vi så flere flokkke med krondyr, og en enkelt hare. Rigtig fint at se lidt dyreliv. Vi gik også på Mountainbike ruten lidt af vejen. Turen var 8.5 km og vi nåede tibage til bilerne lige inden det blev mørkt. Mountainbikeruten går inden mellem træerne og er 20 km lang. Måske en mulighed for en lang motionstur en lørdag i efteråret?

Referat Carsten

Vandre-Event fra Højskolen Skærgården lørdag d. 30.marts 2019 kl. 13.30

Vi var heldige med godt vejr, så det betød at mange ca. 40 M/K havde lyst til at gå en god tur. Herning Folkeblad havde omtalt, at Fodslaw Herning gerne ville slå et slag for vandreture. Gåmotion er god motion. Vi gik ca. 7 km og det var både en hyggelig og skøn tur i skoven og rundt om søen. Ved vejs ende var der bagagerums-kaffe/te og kage.  Vi syntes det var en succes.

               TAK til Carsten og alle som deltog.

               Referat: Anna        Foto: Ken

 

 

Motionstur beboerhuset i Høgild lørdag d. 23. marts 2019 kl. 9.30

Vi var 13 m/k som mødtes i Høgild. Der var debut til Carsten som turleder. Vejret var rigtig fint. Man kan godt mærke at foråret er på vej. Dejligt. Turen gik ned over åen og ind i Birkebæk plantage. Nogle af de veje vi gik på, var blevet opkørt af de store skovmaskiner, og et kort stræk på ca. 400 meter var næsten ikke til at gå på. Men med lovning om enten øl eller vand hvis man gennemførte turen gik alle hen over det dårlige område. En rigtig fin tur med godt humør og megen snak. Tilbage ved Beboerhuset var der øl og vand, som vi sad på bænken og nød i det dejlige forårsvejr. Vi fik gået ca. 9 km.

Referat: Carsten   Foto: Carsten

 

 

 

Formiddagstur tirsdag d. 19. marts 2019 kl. 10.00

Det bedste vejr længe, næsten helt forårsagtigt med solskin. Vi var 15 M/K. Turen gik rundt om Gødstrup Sø, der var meget fugtigt på stierne, men heldigvis er der lavet mange flotte gangbroer med trådnet. Vi kom også ud til Fugletårnet, hvor vi kunne se billeder af alt det fugleliv, der findes derude ved søen. Fiskehejren fløj over trætoppene. Alle syntes godt om turen og især det gode vejr.

Mange tak til Benny, som havde overtaget turen. God bedring til Karen

Referat: Anna    Foto: Ken

 

Info fra bestyrelsen

Der er blevet oprettet en lukket gruppe på facebook, kun for medlemmer af Fodslaw Herning. I kommer med ved at finde gruppen Herning fodslaw på facebook, og anmode om adgang. Gruppen er oprettet for at vi kan aftale samkørsel eller en gåtur. Lægge billeder og beretninger op fra gåture i vil anbefale osv. Der er blevet lavet program frem til sommeren 2019. De som har oplyst en mailadresse ved indmeldelse i Fodslaw Herning modtager en mail vedhæftet programmet. Vi får omdelt programmet i papirform snarest.

Motionstur fra p-pladsen ved Kølkær Hallen lørdag d. 16. marts kl. 13.30

Vi var 14 M/K. Vejret var overskyet fra starten, vi fik lidt regn til sidst på turen. Gorm og Henning havde lavet en tur på ca. 8 km., som i starten gik langs banen mellem Brande og Herning inden vi gik ind på vejen mellem Søbylund og Søby brunkulslejer. Vi drejede ind på en grusvej, og gik tilbage til Hallen, hvor Gorm var vært med øl og sodavand.

Stor tak til Gorm og Henning

 

 

Motionstur fra p-pladsen ved Kølkær Hallen lørdag d. 16. marts kl. 13.30 Sdr. Anlæg lørdag d. 9. marts kl. 13.30

Vi var 14 M/K. Vejret var blæsende og hele formiddagen havde det regnet. Vi undgik heller ikke en byge. Åse havde overtaget turen og kom på cykel, idet chaufføren var på ferie. Det var hendes første tur, så hun havde også gået en prøvetur. Hvor sejt! Turen var på ca. 8,5 km. Stierne var fedtede også op til Knudmosebjerget, men op kom vi og blev blæst godt igennem. Derefter gik vi ud gennem Knudmosen og forbi Herning Rideklub. Hestene gik nærmest i noget ælte, men måske det er ok for dem. Ved vejs ende havde Åse hjemmebagt kage og kaffe/te til os. Hun ville gerne gøre noget til gengæld for Fodslaw Herning.

Stor tak tilAase.

Referat: Anna

Motionstur fra Petanquebanen i Herning d. 2. marts

Vi var 9 friske motionister, som gik tur på denne lørdag i tørvejr og med en frisk vind.
Lisbeth havde planlagt turen fra H.P. Hansens Vej via hjertestien, Fuglsang sø rundt og tilbage. En god tur, og vi fik også besteget "bjerget" ved Fuglsang sø.
Efter den gode vandretur lukkede Lisbeth klappen op på bilen, og der var servering med kaffe og kage.

Motionstur fra Højskolen i Skærbæk lørdag d. 23. februar

Vi var 14 M/K med på en dejlig tur ca. 8 km rundt i Rind Plantage og i området ved Højskolen. Der var meget flot med søen og skoven tog sig godt ud i det gode vejr. Alle var i godt humør, da de hørte at Fodslaw Herning består. Vi gik nogle steder ad de samme stier som til maj/julemotionen. Bent og Tove kender dette område særdeles godt, da de ofte selv går turen.

Stor tak til Tove og Bent for turen og kaffe/te og hjemmebagt kage

Referat: Anna

Referat fra ordinær generalforsamling d. 19. februar

30 medlemmer deltog. Anna refererede. Poul Li Nielsen fra Fodslaw Morsø var gæst og blev valgt til dirigent. Han kunne konstatere at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. Ester og Anna Grethe blev valgt til stemmetællere. Esther fremlagde beretning, som var en gennemgang af aktiviteter i 2018. Det havde været et år med fint gåvejr og der havde været mange gode ture, især den fra Bovbjerg Fyr hos Jette og Henrik og udflugten til Mors. Medlemstallet pr. 31. december 2018 er 66, og 4 nye er derefter kommet til. Det omdelte regnskab viste et overskud. Beretning og regnskab blev godkendt.  Derefter gik vi over til valg til bestyrelsen. Et meget vigtigt valg, da der skulle findes en ny formand. Esther Smedegaard og Lisbeth Holm Olesen genopstillede ikke. Heldigvis påtog Jens Kristian Pedersen sig opgaven og også vores nyemedlem Carsten Nielsen gik med i bestyrelsen. Det betød at foreningen ikke lukker. Anna Nielsen, Hanne Andersen og Ove Jakobsen var ikke på valg.Til suppleant blev Winnie Kranker og Ester Andersen valgt. Revisorer  Anna Grethe blev genvalgt og Lisbeth Holm Olesen nyvalgt og Ole Nielsen som suppleant. Under evt. fortalte Poul Li Nielsen at der er 5 nyeprøvemedlemmer på vej. Efter generalforsamlingen var der smørrebrød, kaffe/te og småkager. 

Esther fik tak for sine mange år som formand – altid tjek på opgaverne. Hun vil blive savnet.

PBV Anna Nielsen

img1.jpgFormiddagstur fra Kollund Kirke tirsdag d. 19. februar

Vejret stod på regn denne dag, men stadig varmegrader og iflg. Tove var der ikke meget regn under selve gåturen, så det var heldigt for de 14 M/K, der var ivrige efter at komme ud og gå.

Tak til Tove og Bent

Referat: Anna

 

img1.jpgMotionstur fra Naturskolen, Løvbakkerne lørdag d. 16. februar

Vi var 16 M/K til at gå i Løvbakkerne denne lørdag eftermiddag. Vejret havde været flot solskin hele formiddagen, dog ikke nu, men vi er i februar, vi så familier med børn på naturlegepladsen. Vi gik en skøn tur rundt og kom ud forbi søen. Heller ikke i dag så vi dyr, selv om vi gik langs indhegningen noget af tiden.Vi sluttede turen med kaffe/te og Hanne havde bagt Øl-Kage og Åse havde bagt lækre kokosmakroner. Sekretæren havde fødselsdag, så der var også en lille skarp.

Mange tak for turen, som Hanne stod for. 

Referat: Anna

Hyggedag/aften fælles med Fodslaw  Ikast-Brande lørdag d. 9. februar

Vi var 18 MK der mødtes på Kulturama, Holtbjerg kl. 14.30. 15 deltog fra Herning og 3 fra Brande - 2 fra Brande måtte desværre melde afbud på grund af sygdom.Vejret var ikke det bedste. Det regnede, så det blev kun til hygge indendørs . Vi startede med kaffe/te og fastelavnsboller og småkager. En meget hyggelig eftermiddag blev det trods alt, selv om gåturen måtte droppes, så plan B kom i brug med diverse opgaver som skulle løses/gættes. Der var præmier, men da alle hjalp hinanden blev der trukket lod - Susanne og Ken blev de heldige vindere af hver en flaske vin. Til sidst lige en Boogie Woogie dans for at få lidt motion inden aftensmaden. Mange fik også fornøjelse af at kigge i Esther`s fine bøger med billeder og omtale fra diverse ture gennem årene. Kl. 18.00 tog vi over i Herning Centret på Restaurant Liva, som bød på en fin buffet med meget forskelligt, så alle blev godt mætte og tilfredse. Tak til alle som var med og bidrog til det sociale samvær – og stor tak til Anna og Hanne for arrangementet.

Formiddagstur fra Løvbakke Naturcenter tirsdag d. 5. februar

Denne tirsdag formiddag med flot vintervejr var vi 22 M/K til at gå. Der var isglat på stierne og de steder, hvor der ikke var, skulle vi passe på rødder, der stak op. Heldigvis var der ingen der faldt. Det er altid dejligt at gå i Løvbakkerne, men vi så ingen dyr. Det sociale samvær var i højsædet. Stor tak til Hanne for en god tur. Referat: Anna     Foto: Esther

 

 

 

Billedresultat for fuglsang sø herningLørdag formiddagstur  fra Vestervangskolens p-plads 26. januar

13 m/k mødes ved Vestervangskolen. Heraf var 3 nye.  Vejrudsigten havde lovet sne, islag og storm denne lørdag, men vejret var flot med et fint snelag overalt dog med enkelte glatte fortove, men ingen storm, til gengæld var det tåget. Turen på ca. 10 km gik ud forbi Fremads boldbaner igennem det grønne (hvide) område ved Holstebrovej  - her gik 3 af deltagerne fra og gik retur til skolen. De resterne 10 fordelte sig i 2. grupper – de 5 gik videre ad ruten fra Julemærkemarchen – mens vi andre fulgte stien langs Herningholms å ud til Fuglsang sø – her mødtes alle og gik langs søen ud til Fuglsangs sø plejecenter og videre omkring søen ned til udsigtsbakken – herfra forlod jeg turen for at gå direkte hjem – håber at de resterene 9 fandt hjem til skolen og havde haft en god lang tur på de snebelagte stier og veje. På hele turen mødte vi forældre med børn, som kælkede på  de sneklædte bakker og de nød det kunne man høre. Referat Esther Smedegaard

 

Formiddagstur fra Heart tirsdag d. 22. januar

Denne dag var vi 20 M/K. Velkommen til 2 nye medlemmer. Det var frost og glatte stier, så vi kunne ikke gå så stærkt. Turen gik bagom den hvide by og forbi ungdomsboligerne og ad stien ind i skulpturparken, Her skulle vi have været hele vejen rundt, men måtte korte turen, så vi også nåede de Geometriske Haver. Til slut et kig i den runde gård med de flotte relieffer. Tak til de som kom og gik med. Referat: Anna     Foto: Esther

 

 

 

img1.jpg40 års Jubilæumsvandring  i Haderup søndag d. 13. januar

Så kom dagen til den traditionelle Skovvandring nr. 40. i Feldborg plantage. Starten gik fra Haderup skole kl. 9.00. Hele søndagen ruskregnede det, men det var ikke koldt, så vi var spændte på om det kunne få mange til at blive hjemme. Alligevel kom der 207 M/K fra nær og fjern i Jylland - en bus med 39 kom fra Fredericia og andre helt fra Aalborg, Middelfart og Odense. Til de første 100 inden start kl. 9.00 var der et gratis rundstykke + kaffe/te - nogen blev dejligt overrasket. Vi havde håbet på mange, så vi havde lånt skolens aula, som var et større lokale, hvor flere kunne sidde og hygge sig både før og efter. Indgangen var som følge deraf flyttet. Karsten og Lone Behr havde også denne gang ansvaret for vandringen. Lone bød velkommen kl. 9.00 og sendte de første  afsted ud på de 3 ruter inden hun kørte ud på 6 km ruten med en vandvogn, så også de kunne holde en lille drikkepause. På de 2 andre ruter -14 og 20 km var der rast i Skovhytten. Her stod 5 hjælpere klar med at servicere med lidt mad og drikke også supperasten i skoven var velbesøgt. På skolen tog mange sig god tid til samvær efter turen inden turen gik hjemad –mange kender hinanden, så snakken gik godt. Alle roste det vellykket arrangement både hvad angik afmærkning, ruterne og de fine håndmader. Stor tak til alle som kom og var med til at gøre dagen minderig for Fodslaw Herning.

Formiddagstur fra Gullestrup Kirke tirsdag d. 8. januar

Det var årets første tur ud over prøvevandringen. Vi var 14 M/K der startede med at gå rundt i bebyggelsen, som bliver holdt pænt. Der er rigtig mange boligblokke, men de ligger faktisk i et dejligt naturområde. Turen rundt i skov og krat gik forbi høje skrænter. Nye anlægges og vi kom forbi, hvor der er jordkørsel og derfor noget smattet. Det havde regnet voldsomt om natten. Alle syntes godt om turen. Stor tak til Hanne. Referat: Anna

Prøvetur på Skovvandring lørdag d. 5. januar

Vi var 19 M/K der mødtes ved Haderup skole. Alle var friske på at gå en tur i Feldborg Plantage. Nogle gik de 6 km andre turen på 12 km og andre ville gå endnu længere. Vejret var fint. Efter turen mødtes 11 hjælpere på skolen til lidt let frokost og fik aftalt det sidste inden søndag. Alle opgaver skulle være på plads, så nu håber vi at ekstra mange kommer på søndag til Jubilæumsvandring nr. 40. Naturen derude er storslået og der er stor chance for at se dyr. Referat: Anna  Foto: Esther